Cos de cumparaturi

0 item 0,00 Lei

My Cart -

0 item
Categorii

Garantie

Garantie comerciala

Garantia comerciala este conforma certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de categoria de articol si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de service gratuit din partea vanzatorului/producatorului.


Garantia de conformitate

Toate articolele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 ani calculat de la livrarea produsului in care consumatorului i se aduce articolul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile articolului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.


In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea articolului, conform LG.449/2003, Art.11, Alineat 2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a articolului.

Conform OG nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru articolele de folosinta indelungata, care, potrivit Codului Consumului sunt obligatoriu insotite de certificatul de garantie), precum si de cartea tehnica ori de instructiunile de folosire, instalare, exploatare, intretinere, eliberate de catre producator, conform prevederilor legale.